k2-komplex

Dr. Viton – K2 Komplex

30 Kapsula

950,00 din

Opis

Dr. Viton – K2 Kompleks je pažljivo odabrana formula vitamina i minerala za održavanje zdravlja kostiju. Bogata formula koju čine VITAMIN K2, ORGANSKI KALCIJUM (kalcijum iz morske trave), VITAMIN D3, MAGNEZIJUM i CINK.

Glavna uloga vitamina K2 je održavanje zdravlja kostiju, ali i krvnih sudova. Vitamin K2 je neophodan za aktiviranje proteina u telu potrebnih za vezivanje kalcijuma i njegovo pravilno korišćenje i pravilnu apsorpciju.

Vitamin K2 sprečava formiranje kalcifikacije u krvnim sudovima, hrskavicama i mekim tkivima, koji se najčešće javljaju kod ljudi koji kontinuirano uzimaju suplemente sa kalcijumom i vitaminom D3. Vitamin K2 je neophodan za aktiviranje proteina u telu potrebnih za vezivanje kalcijuma i pravilnu apsorpciju.

K2 Kompleks pored vitamina K2 obogaćen je:

 • Organskim kalcijumom (iz morske trave)
 • Magnezijumom
 • Vitaminom D3
 • Cinkom

Organski kalcijum (iz morske trave) kao deo K2 kompleksa je neophodan za svaku funkciju tela. Kalcijum je potreban za funkcionisanje srca, za deljenje ćelija i za replikaciju DNK. Dakle, ako u ljudskom telu nema dovoljno kalcijuma, on se izvlači iz kostiju i smanjuje koštanu masu. To je jednostavan mehanizam samozaštite kojim se Izlučuje kalcijum iz kostiju kako bi se izvršile osnovne funkcije. Drugim rečima, štiti se ljudski život, ali to dovodi do osteoporoze.

Organski kalcijum (iz morske trave), koji je jedan od komponenti kompleksa K2, odličan je način da se spreči osteoporoza dodavanjem kalcijuma iz morske trave koji je visoko apsorbujući, za razliku od običnog kalcijuma.

Magnezijum kao deo K2 kompleksa jedan je od najvažnijih minerala u ljudskom telu. Osim što je poznat po neprikosnovenoj podršci nervnom sistemu, neometanom funkcionisanju mišića i sprečavanju grčeva, on ima i više skrivenih koristi:

Osteoporoza i gubitak koštane mase: Generalno govoreći, magnezijum obezbeđuje jačinu i čvrstinu kostiju i čini zube jačim. To je ključni mineral koji ima ulogu u pravilnom metabolisanju kalcijuma, stoga je ključni element u borbi protiv osteoporoze i gubitka koštane mase.

Glavobolja: Magnezijum je ključni mineral koji pomaže u ublažavanju bolova u glavi tako što opušta napete mišićne grupe, i pomaže da ne dođe do nagomilavanja ukupnog nivoa stresa koji je najčešći uzrok glavobolje.

… ima na hiljade koristi za telo, uključujući regulaciju i prevenciju krvnog pritiska, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, hroničnog bola i zapaljenja, i mnogih drugih zdravstvenih stanja i bolesti.

Vitamin D3 kao jedan od najvažnijih vitamina za ljudsko telo je deo kompleksa K2. Vitamin D3 je jedini vitamin u organizmu koji se može proizvesti upotrebom sunčeve svetlosti (UVB). Međutim, današnjim načinom života, boravkom u zatvorenom prostoru i širokom upotrebom proizvoda sa zaštitnim faktorima, često nam nedostaje vitamin D3 koji je neophodan za izgradnju kostiju i za regulisanje imunološkog sistema.

Vitamin D3 je posebno važan za mnoge funkcije koje se odvijaju u ljudskom telu. Treba obratiti pažnju u zimskim mesecima kada kod većine postoji nedostatak ovog vitamina jer se sintetiše u ljudskom telu kroz sunčeve zrake.

Vitamin D je značajan u:

 •  Tretiranju i zaštiti koštanog sistema
 • Održavanju zdrave trudnoće i zdravog fetusa
 • Prevenciji i kao pomoć u terapiji kod osteoporoze, i drugih bolesti kostiju
 • Prevenciji rahitisa

Dr Viton K2 kompleks:  

 • Pomaže rad digestivnog sistema
 • Blagotvorno deluje na koštani sistem
 • Pomaže u regulisanju dijabetesa
 • Deluje na smanjenje nivoa stresa
 • Pojačava imunitet
 • Pomaže zarastanje akni i rana

Proizvod se može kupiti u Lilly i DM drogerijama, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama. Ili naručite ONLINE klikom na dugme DODAJ U KORPU

66 recenzija za Dr. Viton – K2 Komplex

4,9
Na osnovu 66 recenzija
5 zvezdica
87
87%
4 zvezdice
12
12%
3 zvezdice
0%
2 zvezdice
0%
1 zvezdica
0%
1-10 of 66 reviews
 1. Zadovoljna vitaminom

  (0) (0)
 2. Tek sam počela da ih pijem pa je rano još da kažem nešto više.

  (0) (0)
 3. Za rezultate upotrebe K2 komplexa moram malo da sacekam, nadam se poboljsanju funkcije kostano zglobnog sistema. Pohvale za brzu isporuku i cenu koju i mi, penzioneri, mozemo da platimo. Pozdrav Springwell timu!

  (0) (0)
 4. Koristan suplement

  (0) (0)
 5. Odlican

  (0) (0)
 6. Zadovoljna sam 👍

  (0) (0)
 7. puno mi pomaže

  (0) (0)
 8. Probala sam, dobro je

  (0) (0)
 9. Odlican

  (0) (0)
 10. Odlican kao preventiva.

  (0) (0)

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Otkaži

MK7 (vitamin K2) – 75mcg
Kalcijum karbonat (od morske trave) – 200mcg
Vitamin D3 – 10mcg
Cink oksid – 10mcg
Magnezijum oksid – 100mg

Preporučena doza: Jedna (1) kapsula dnevno
Napomena: Ne prekoračiti preporučenu dozu.
Čuvati na hladnom i suvom mestu van domašaja dece.
Proizvod nije zamena za raznoliku i uravnoteženu ishranu.