omega3

Dr. Viton – Omega 3

60 Kapsula

790,00 din

Dr. Viton – Omega 3 je formula obogaćena vitaminima E i D3.

Pregled korpe

Opis

Dr. Viton – Omega 3 kapsule sadrže polinezasićene Omega 3 esencijalne masne kiseline: eikozapentaensku (EPA) i dokozaheksaensku kiselinu (DHA) koje ljudsko telo ne može sintetizovati. Blagotvoran učinak se postiže dnevnim unosom od 250mg EPA i DHA.

Esencijalne masne kiseline imaju važnu ulogu u telu, jer služe kao gradivne jedinice brojnih TKIVNIH KOMPONENTI (prostanglandina, leukotriena, tromboksana  i drugih), a isto tako su i esencijalne komponente ćelijskih membrana.

Takođe je potvrđeno da smanjuju rizik od nastanka i razvoja ateroskleroze (suženje krvnih sudova usled akumuliranja masti na zidovima krvnih sudova).

Omega 3 masne kiseline povoljno utiču na funkcije mozga, očuvanje kognitivnih procesa i memorije kao i suzbijanje depresivnih stanja. Brojna istraživanja već su pokazala da hrana bogata omega-3 masnim kiselinama (naročito tipa EPA i DHA) štiti od demencije i Alchajmerove bolesti,i pomaže očuvanju kognitivnih funkcija u starosti. Veliki broj studija pokazuje da se uz pomoć Omega 3 masnih kiselina smanjuje rizik od nastanka depresivnih stanja.

Unošenje adekvatnih količina Omega3 masnih kiselina povoljno deluje kod reumatskih oboljenja, pogotovo kod reumatoidnog artritisa. Dokazano je da se suplementacijom Omega 3 masnih kiselina smanjuju tegobe kod upalnih procesa u zglobovima. Kod ovih bolesnika uočeno je smanjenje jutarnje ukočenosti i bola, što stvara uslove za smanjenje doza specifične terapije, za koju je poznato da izaziva određene neželjene efekate.
Dugotrajnom upotrebom ribljeg ulja mogu se smanjiti zalihe vitamina E, pa treba voditi računa o njegovom adekvatnom unosu.

Dr. Viton – Omega 3 je formula obogaćena vitaminima E i D3.

Vitamini E i D3 su liposolubilni vitamini, što znači da se rastvaraju u mas­tima. Nedostatak ovih vitamina može se javiti zbog nedovoljnog unosa (neadekvatna ishrana), ali i kod oboljenja organa za varenje, jetre i bubrega kada se moraju nadoknaditi odgovarajućim preparatima ─ suplementima.

Vitamin D je od presudnog značaja za razvoj koštanog sistema kod dece, ali i za očuvanje strukture i funkcije lokomotornog sistema odraslih. Deluje preventivno kod osteoporoze jer pomaže kod apsorpcije kalcijuma.

Vitamin E je jedan od najznačajnijih antioksidanata koji štiti ćelije od negativnog delovanja slobodnih radikala, odnosno oštećenja i starenja ćelija, pa na taj način štiti orga­nizam od nastanka bolesti ─ pre svega kardiovaskularnih i malignih.

Dve nove velike studije među starijom populacijom pokazuju da se unošenjem vitamina E smanjuje rizik od razvoja demencije dok vitamin Dpomaže kod rizika od smanjenja kognitivne funkcije.

Mozak je mesto visoke metaboličke aktivnosti i podložan je oksidativnom oštećenju. Akumulacija ovakvih oštećenja u toku života može doprineti razvoju demencije. Vitamin E je snažan antioksidans koji može značajno smanjiti rizik od nastanka demencije, uključujući Alchajmerovu bolest.

Sa druge strane nedostatak vitamina D može ubrzati slabljenje kognitivne funkcije. U sprovedenoj studiji se došlo do zaključka da su ispitanici sa dovoljnom koncentracijom vitamina D pokazali bolje sposobnosti planiranja, organizovanja i izvršavanja funkcija, kao i bolju memoriju.

Zaključuje se da se Dr. Viton Omega3+ 12mg VitE+ 10mcg VitD3 može preporučiti u cilju poboljšanja opšteg stanja organizma, podizanja imuniteta, regulisanja nivoa masnoća u krvi , povoljnog uticaja na hipertenziju, smanjenja rizika od ateroskleroze pa samim tim i očuvanja srca i krvnih sudova. Povoljno utiče na nervni sistem, smanjenje depresije, reumatske bolesti, kao i kod prevencije osteoporoze, štiti od demencije i doprinosi očuvanju kognitivne funkcije.

Preparat se ne preporučuje pacijentima sa hemofilijom kao i pacijentima na anti­koagu­lantnoj terapiji zbog sinergističkog delovanja i mogućnosti pojave krvarenja.

Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

Proizvod se može kupiti u Lilly i DM drogerijama, apotekama BENU i Kršenković, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama. Ili naručite ONLINE klikom na dugme DODAJ U KORPU

77 recenzija za Dr. Viton – Omega 3

4,9
Based on 77 reviews
5 zvezdica
93%
4 zvezdice
6%
3 zvezdice
0%
2 zvezdice
0%
1 zvezdica
0%
 1. 5 od 5

  Dragan Dencic (potvrđen vlasnik)

  Zadovoljan proizvodima koje narucujem ,ljubaznim osobljem i pristupačnom cenim.

  Da li vam je ova ocena korisna?
  Da
  Ne
 2. 5 od 5

  Nemanja (potvrđen vlasnik)

  Odličan proizvod!

  Da li vam je ova ocena korisna?
  Da
  Ne
 3. 5 od 5

  Ankica J. (potvrđen vlasnik)

  SVAKOG JUTRA SKORO DVE GODINE , A KAKO SAM ASMATICAR OVO VREME PANDEMIJE SAM BILA ZASTICENA

  Da li vam je ova ocena korisna?
  Da
  Ne
 4. 5 od 5

  Jelka (potvrđen vlasnik)

  Davno utvrđeno dobro

  Da li vam je ova ocena korisna?
  Da
  Ne
 5. 5 od 5

  Olivera (potvrđen vlasnik)

  Odlican, zadoviljna

  Da li vam je ova ocena korisna?
  Da
  Ne
 6. 5 od 5

  Danijela N. (potvrđen vlasnik)

  Zadovolja na sam

  Da li vam je ova ocena korisna?
  Da
  Ne
 7. 5 od 5

  Anonimno (potvrđen vlasnik)

  S ovim sam zadovoljna

  Da li vam je ova ocena korisna?
  Da
  Ne
 8. 5 od 5

  Dragana (potvrđen vlasnik)

  super

  0 od ukupno 1 ljudi smatra ovu ocenu korisnom. Da li je ova ocena korisna i vama?
  Da
  Ne
 9. 5 od 5

  Ankica Jocic (potvrđen vlasnik)

  Odličan proizvod.Sve preporuke.

  Da li vam je ova ocena korisna?
  Da
  Ne
 10. 5 od 5

  Nebojsa V. (potvrđen vlasnik)

  Svaka preporuka

  Da li vam je ova ocena korisna?
  Da
  Ne

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Cancel

Jedna (1) kapsula sadrži 1000 mg ribljeg ulja od čega: 300 mg ukupne omega-3 masne kiseline ili 18% EPA i 12% DHA, 12 mg vitamina E i 10 mg vitamina D3

Preporučena doza: 1 kapsula dnevno sa više tečnosti.
Napomena: Čuvati van domašaja dece na suvom mestu pri 25 ° C.
Proizvod nije zamena za raznoliku i uravnoteženu ishranu.

Upravo ste dodali ovaj proizvod na račun: