Melatonin-web-slika

Dr. Viton – Melatonin B6

30 Kapsula

590,00 din

Pregled korpe

Opis

Pomaže kod nesanice i isprekidanog sna 

Dr. Viton Melatonin B6 sadrži dva sastojka koja doprinose funkcionisanju nervnog sistema.

Melatonin je hormon epifize koji se sintetiše iz aminokiseline triptofana. Luči se u zavisnosti od cirkadijalnog ritma i ima ulogu u regulaciji sna i budnog stanja. Sinteza i lučenje melatonina dostiže vrhunac između 02.00 i 04.00 h, a sinteza je inhibirana izlaganjem svetlosti. Izlaganje svetlosti noću može blokirati proizvodnju melatonina. Endogena sinteza melatonina opada nakon 20. godine života. Istraživanja pokazuju da melatonin ima i značajno antioksidativno delovanje, neutrališe delovanje slobodnih radikala i usporava starenje organizma. Koristan efekat se postiže uzimanjem 1 mg melatonina.

Vitamin B6 je neophodan za sintezu neurotransmitera kao i za metabolizam folne kiseline. Doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji i smanjenju umora i iscrpljenosti. Neophodan je za normalan razvoj i funkcionisanje mozga i za stvaranje serotonina i norepinefrina koji regulišu raspoloženje. Takođe pomaže telu da proizvodi melatonin i važan je za pravilno funkcionisanje kardiovaskularnog, digestivnog, imunog, mišićnog i nervnog sistema.

Dr. Viton Melatonin B6 doprinosi skraćenju vremena potrebnog da zaspite i pozitivno utiče na tok, kvalitet i trajanje sna. Može smanjiti broj buđenja u toku noći. Takođe doprinosi ublažavanju poremećaja ciklusa spavanja povezanih sa promenom vremenskih zona (džetleg efekat). Blagotvorno deluje na spavanje kod osoba koje su pod stresom, rade u smenama, kod starijih osoba, kao i kod svih koji imaju problema sa spavanjem.

  • Pomaže kod nesanice i isprekidanog sna
  • Poboljšava trajanje kao i kvalitet sna
  • Ublažava simptome povezane sa promenom vremenskih zona
  • Pomaže osobama koje su pod stresom
  • Pomaže kod poremećenog ritma spavanja (rad noću ili u smenama)
  • Budite se odmorniji

Proizvod se može kupiti ONLINE klikom na dugme DODAJ U KORPU

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Dr. Viton Melatonin B6

Dodatak ishrani

30 kapsula/neto količina: 12,9 g

Dr. Viton Melatonin B6 je dodatak ishrani sa melatoninom i vitaminom B6 koji doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema. Melatonin doprinosi skraćenju vremena potrebnog da zaspite. Koristan efekat se postiže uzimanjem 1 mg melatonina neposredno pre spavanja.

 

Aktivni sastojci 1 kapsula

(dnevna doza)

%NRV*
Melatonin 1 mg
Vitamin B6 (piridoksin-hidrohlorid) 1,4 mg 100

*NRV – nutritivna referentna vrednost

 

Sastojci: sredstva za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza, dikalcijum-fosfat; sredstva protiv zgrudvavanja: magnezijum-stearat, silicijum-dioksid, kapsula: (želatin, boje: titan-dioksid, gvožđe-oksid), piridoksin-hidrohlorid (vitamin B6), melatonin.

Način upotrebe: Odrasli 1 kapsula dnevno pre odlaska na spavanje.

Napomene: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Čuvati van domašaja dece.

Upozorenje: Proizvod ne smeju da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak proizvoda, kaon i osobe mlađe od 18 godina, trudnice i dojilje. Zbog mogućih interakcija, osobe koje uzimaju lekove pre upotrebe potrebno je da se konsultuju sa lekarom ili farmaceutom. Proizvod može da utiče na sposobnost upravljanja mašinama i vozilima. Ne preporučuje se upotreba sa alkoholom I drugim lekovima ili prirodnim proizvodima sa sedativnim svojstvima.

Način čuvanja: Čuvati na sobnoj temperaturi, zaštićeno od svetlosti i vlage.

Rok upotrebe i serijski broj: označen na ambalaži

Proizvođač: Fortex Nutraceuticals Ltd., Prohladen kat Str. 10, 1362 Sofija, Bugarska

Zemlja porekla: Bugarska

Uvoznik, distributer i nosilac dozvole za upis proizvoda u bazu Ministarstva zdravlja RS: Springwell d.o.o., Radoja Dakića 15, 18000 Niš, Republika Srbija

Broj i datum upisa u bazu Ministarstva zdravlja Republike Srbije: 19234       Od: 19.07.2021.     

Preporučena doza: Odrasli 1 kapsula dnevno pre odlaska na spavanje.
Napomena: Ne prekoračiti preporučenu dozu.
Čuvati na hladnom i suvom mestu van domašaja dece.
Proizvod nije zamena za raznoliku i uravnoteženu ishranu.

Upozorenje: Proizvod ne smeju da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak proizvoda, kaon i osobe mlađe od 18 godina, trudnice i dojilje. Zbog mogućih interakcija, osobe koje uzimaju lekove pre upotrebe potrebno je da se konsultuju sa lekarom ili farmaceutom. Proizvod može da utiče na sposobnost upravljanja mašinama i vozilima. Ne preporučuje se upotreba sa alkoholom I drugim lekovima ili prirodnim proizvodima sa sedativnim svojstvima.

Upravo ste dodali ovaj proizvod na račun: