-20%
kurkuma

San Sebastian Turmeric Curcumin – Kurkuma, 30 kapsula

San Sebastian Kurkuma

San Sebastian Turmeric Curcumin – Kurkuma, 30 kapsula

1.190,00 din

In stock

1.190,00 din

Kategorija:

Opis

San Sebastian Turmeric Curcumin je dodatak ishrani na bazi aktivnih sastojaka lekovitog korena kurkume (Curcuma longa) i ploda crnog bibera (Piper nigrum).

Kurkuma se tradicionalno koristi kao začin i u lekovite svrhe. Ona se koristi u Ajurvedskoj medicini preko 4000 godina i njen uticaj na čovekovo zdravlje dokazan je u brojnim naučnim studijama i istraživanjima, a nova područja primene se konstantno ispituju.

Kurkuma je moćan antioksidans, imunostimulator, ima antiinflamatorno delovanje i pomaže kod bakterijskih infekcija. Odlično je sredstvo u borbi sa aktunim i hroničnim upalama u organizmu, koje kasnije potencijalno mogu dovesti do ozibiljnih zdravstvenih problema, kao što su bolesti srca, krvnih sudova, mozga, maligne bolesti…

Zbog svog antiinflamatornog delovanja, kao i inhibitornog delovanja na medijatore koji učestvuju u razgradnji hondrocita, kurkuma se preporučuje osobama sa osteoartritisom. Redovna upotreba dovodi do smanjenja bolova i upale u zglobovima i poboljšava pokretljivost.

Njeni najznačajniji sastojci su kurkuminoidi koji pojačavaju sekreciju žuči, zbog čega se kurkuma koristi kod problema sa varenjem hrane. Već je poznato da redovne male doze kurkumina u kombinaciji sa crnim biberom pomažu kod nadutosti i gubitka energije posle obroka, ali i jačaju zidove creva i smanjuju bolove u stomaku. Pomaže i kod sindroma nervoznih creva, neredovne stolice i dijareje. Antioksidativno dejstvo kurkume sprečava oštećenje jetre.

Plod crnog bibera, koji sadrži piperin, poboljšava varenje hrane i doprinosi održavanju normalne digestivne funkcije. Piperin povećava apsorpciju kurkume za 2000%!

San Sebastian Turmeric Curcumin:

 

 

101 recenzija za San Sebastian Turmeric Curcumin – Kurkuma, 30 kapsula

4,9
Na osnovu 101 recenzije
1-10 of 101 reviews
 1. Super proizvod

  (0) (0)
 2. Redovno poručujem proizvode dr. Viton.
  Za preporuku proizvodi i Springwel!

  (1) (0)
 3. Još nisam počela da koristim.

  (0) (0)
 4. Super ste…sve kako je reklamirani🤗

  (0) (0)
 5. Ovaj proizvod mi pomaze oko smirivanja upala u telu i ublazava bolove koje reuma stvara kao bolest. Ne pomaze od jednom, vec je potrebno koristiti proizvod vishe meseci. Sto se tice sajta, za sada najpouzdaniji po pitanju najbolje cene za ovaj proizvod, lako porucivanje i brzu dostavu. Hvala vam.

  (1) (0)
 6. Zadovoljna

  (0) (0)
 7. Odličan proizvod za imunitet

  (0) (0)
 8. Rešava problem reumatskih bolova

  (1) (0)
 9. zadovoljna

  (0) (0)
 10. Za početak, zadovoljna proizvodom.

  (0) (0)
Dodaj recenziju
You must be logged in to post a review Log In
Aktivni sastojci U 1 kapsuli
Sprašeni rizom kurkume (Curcuma longa)  450 mg
Suvi ekstrakt rizoma kurkume (Curcuma longa)50 mg
Sadržaj kurkuminoida47, 5 mg
Suvi ekstrakt ploda crnog bibera (Piper nigrum)5 mg
Sadržaj piperina4, 74 mg

 

 

San Sebastian Turmeric Curcumin

Dodatak ishrani

30 kapsula/neto količina: 24 g

San Sebastian Turmeric Curcumin je dodatak ishrani koji sadrži kurkuminoide, aktivne sastojke rizoma Curcuma longa, zahvaljujući kojima doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Takođe, rizom kurkume doprinosi normalnoj funkciji srca, jetre i nervnog sistema. Plod bibera pospešuje delovanje kurkuminoida i doprinosi održavanju normalne digestivne funkcije.

 

Aktivni sastojciU preporučenoj dnevnoj dozi

(1 kapsula)

Sprašeni rizom kurkume (Curcuma longa)450 mg
Suvi ekstrakt rizoma kurkume (Curcuma longa)

sadržaj kurkuminoida

50 mg

47,5 mg

Suvi ekstrakt ploda crnog bibera (Piper nigrum)

sadržaj piperina

5 mg

4,75 mg

Sastojci: sprašeni rizom kurkume, sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza, omotač kapsule: želatin, suvi ekstrakt rizoma kurkume, sredstvo protiv zgrudvavanja: magnezijumove soli masnih kiselina, suvi ekstrakt ploda crnog bibera.

Uputstvo za upotrebu: Odrasli: uzeti 1 kapsulu dnevno.

Upozorenje: Proizvod nije namenjen osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama. Proizvod ne smeju da koriste osobe preosetljive na bilo koji od sastojaka proizvoda, osobe sa opstrukcijom žučnih puteva i oboljenjima jetre. Osobe koje koriste lekove pre upotrebe treba da se konsultuju sa lekarom ili farmaceutom.

Napomene: Dodatak ishrani nije zamena za raznovrsnu ishranu. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Čuvati van domašaja dece.

Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25oC.

Proizvođač: za Springwell d.o.o., Radoja Dakića br.15, 18000 Niš, Republika Srbija proizvodi Alphacaps GmbH, Ostring 10, D-32832, Augustdorf, Nemačka

Zemlja porekla: Nemačka

Uvoznik i nosilac dozvole za upis proizvoda u bazu Ministarstva zdravlja RS: Springwell d.o.o., Radoja Dakića br.15, 18000 Niš, Republika Srbija

Serijski broj i rok upotrebe: označen na ambalaži

Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije 

Rešenje broj: 16659                            Od: 15.06.2020.

 

Možda će vam se svideti …