-30%
omega3

Dr. Viton – Omega 3

Dr. Viton - Omega 3 E + D3

Dr. Viton – Omega 3

Original price was: 1.350,00 din.Current price is: 945,00 din.

In stock

60 Kapsula

Original price was: 1.350,00 din.Current price is: 945,00 din.

Period trajanja akcije:
18Dana08Sati05Minuta50Sekunde

Dr. Viton – Omega 3 je formula obogaćena vitaminima E i D3. Sadrže polinezasićene Omega 3 esencijalne masne kiseline: eikozapentaensku (EPA) i dokozaheksaensku kiselinu (DHA) koje ljudsko telo ne može sintetizovati.

Kategorija:

Opis

Dr. Viton – Omega 3 kapsule sadrže polinezasićene Omega 3 esencijalne masne kiseline: eikozapentaensku (EPA) i dokozaheksaensku kiselinu (DHA) koje ljudsko telo ne može sintetizovati. Blagotvoran učinak se postiže dnevnim unosom od 250mg EPA i DHA.

Esencijalne masne kiseline imaju važnu ulogu u telu. Služe kao gradivne jedinice brojnih TKIVNIH KOMPONENTI (prostanglandina, leukotriena, tromboksana  i drugih), a isto tako su i esencijalne komponente ćelijskih membrana.

Takođe je potvrđeno da smanjuju rizik od nastanka i razvoja ateroskleroze (suženje krvnih sudova usled akumuliranja masti na zidovima krvnih sudova).

Omega 3 masne kiseline povoljno utiču na funkcije mozga, očuvanje kognitivnih procesa i memorije kao i suzbijanje depresivnih stanja. Brojna istraživanja već su pokazala da hrana bogata omega-3 masnim kiselinama (naročito tipa EPA i DHA) štiti od demencije i Alchajmerove bolesti. Pomaže pri očuvanju kognitivnih funkcija u starosti. Veliki broj studija pokazuje da se uz pomoć Omega 3 masnih kiselina smanjuje rizik od nastanka depresivnih stanja.

Unošenje adekvatnih količina Omega3 masnih kiselina povoljno deluje kod reumatskih oboljenja, pogotovo kod reumatoidnog artritisa. Dokazano je da se suplementacijom Omega 3 masnih kiselina smanjuju tegobe kod upalnih procesa u zglobovima. Kod ovih bolesnika uočeno je smanjenje jutarnje ukočenosti i bola. Kao rezultat stvaraju se uslovi za smanjenje doza specifične terapije, za koju je poznato da izaziva određene neželjene efekate.
Dugotrajnom upotrebom ribljeg ulja mogu se smanjiti zalihe vitamina E, pa treba voditi računa o njegovom adekvatnom unosu.

Dr. Viton – Omega 3 je formula obogaćena vitaminima E i D3.

Vitamini E i D3 su liposolubilni vitamini, što znači da se rastvaraju u mas­tima. Nedostatak ovih vitamina može se javiti zbog nedovoljnog unosa (neadekvatna ishrana), ali i kod oboljenja organa za varenje, jetre i bubrega kada se moraju nadoknaditi odgovarajućim preparatima ─ suplementima.

Vitamin D je od presudnog značaja za razvoj koštanog sistema kod dece, ali i za očuvanje strukture i funkcije lokomotornog sistema odraslih. Deluje preventivno kod osteoporoze jer pomaže kod apsorpcije kalcijuma.

Vitamin E je jedan od najznačajnijih antioksidanata koji štiti ćelije od negativnog delovanja slobodnih radikala, odnosno oštećenja i starenja ćelija, pa na taj način štiti orga­nizam od nastanka bolesti ─ pre svega kardiovaskularnih i malignih.

Dve nove velike studije među starijom populacijom pokazuju da se unošenjem vitamina E smanjuje rizik od razvoja demencije dok vitamin Dpomaže kod rizika od smanjenja kognitivne funkcije.

Mozak je mesto visoke metaboličke aktivnosti i podložan je oksidativnom oštećenju. Akumulacija ovakvih oštećenja u toku života može doprineti razvoju demencije. Vitamin E je snažan antioksidans koji može značajno smanjiti rizik od nastanka demencije, uključujući Alchajmerovu bolest.

Sa druge strane nedostatak vitamina D može ubrzati slabljenje kognitivne funkcije. U sprovedenoj studiji se došlo do zaključka da su ispitanici sa dovoljnom koncentracijom vitamina D pokazali bolje sposobnosti planiranja, organizovanja i izvršavanja funkcija, kao i bolju memoriju.

Zaključuje se da se Dr. Viton Omega3+ 12mg VitE+ 10mcg VitD3 može preporučiti u cilju poboljšanja opšteg stanja organizma. Priliko podizanja imuniteta, regulisanja nivoa masnoća u krvi. Utiče povoljno na hipertenziju, smanjenja rizika od ateroskleroze pa samim tim i očuvanja srca i krvnih sudova. Studije su pokazale da povoljno utiče na nervni sistem. Zatim utiče na smanjenje depresije, reumatske bolesti, kao i kod prevencije osteoporoze Štiti od demencije i doprinosi očuvanju kognitivne funkcije.

Preparat se ne preporučuje pacijentima sa hemofilijom kao i pacijentima na anti­koagu­lantnoj terapiji zbog sinergističkog delovanja i mogućnosti pojave krvarenja.

291 recenzija za Dr. Viton – Omega 3

4,9
Na osnovu 291 recenzije
1-10 of 291 reviews
 1. Bez primetne razlike i naznaka od kako koristim Omega 3 masne kiseline. Inače pijem tri kapsule dnevno.

  (0) (0)
 2. Sve preporuke za proizvode dr Viton i kompaniju Springwell, uredno se ažurira sajt, cene su mnogo povoljnije u odnosu na apoteke.

  (0) (0)
 3. Vise od pet godina svakoga dana uzimamo po jednu omegu. Riba mi nije cesto zastupljena u ishrani, pomaze

  (0) (0)
 4. Sjajan preparat.

  (1) (0)
 5. Nikad više neću naručivati, dom ne promenite dostsvljača… Beks najgori….

  (0) (0)
 6. Više nego 5

  (0) (0)
 7. Redovno poručujem proizvode dr. Viton.
  Za preporuku proizvodi i Springwel!

  (0) (0)
 8. Omegu koristim godinama,Dr.Viton ispunjava EPA i DHA u jednoj tableti,što kod ostalih nije baš slučaj. I što mi je važno da je čisto,potvrđuje Halal.
  Preporuka od srca!

  (0) (0)
 9. Sjajan proizvod

  (0) (0)
 10. Poručila sam ali nisam dobila u roku 15 dana a onda sam morala da odputujem i nisam preuzela jer nisam bila tu

  (0) (0)
Dodaj recenziju
You must be logged in to post a review Log In

Jedna (1) kapsula sadrži 1000 mg ribljeg ulja od čega: 300 mg ukupne omega-3 masne kiseline ili 18% EPA i 12% DHA, 12 mg vitamina E i 10 mg vitamina D3

Dr. Viton Omega 3 +12mg Vit E +10mcg Vit D3

Dodatak ishrani

60 softgel kapsula

Riblje ulje sadrži dugolančane  omega 3 masne kiseline: eikozapentaensku (EPA) I dokozaheksaensku (DHA) kiselinu koje doprinose normalnoj funkciji srca. Koristan efekat se postiže dnevnim unosom od 250mg EPA i DHA. Vitamin E doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Vitamin D doprinosi normanalnoj apsorpciji I iskorišćenju kalcijuma i fosfora i održavanju normalnih kostiju. Takođe. doprinosi normalnoj funkciji mišića i imunog sistema.

 

Aktivni sastojci 1 kapsula% NRV*
Riblje ulje1000mg
                   Eikozapentaensku kiselina (EPA)180mg
                Dokozaheksaensku kiselina (DHA)120mg
Vitamin E (DL α-tokoferol)12mg α-TE100
Vitamin D3 (holekalciferol)10µg200

*NRV nulritivna referentna vrednost

Sastojci: riblje ulje, želatin, humektant: glicerol. prečišćena voda, D-α-tokoferol (vitaminE), holekalciferol (vitamin D3).

Proizvod ne sadrži gluten i laktozu, 100% HALAL  

Način upotrebe: Odrasli: uzimati 1 kapsulu dnevno sa dosta tečnosti.

Napomene: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu.

Preporučena dnevna doza se ne prekoračiti. Čuvati van domašaja dece

Upozorenje: Osobe koje koriste lekove koji utiču na zgrušavanje krvi treba da se pre uzimanja ovog proizvoda posavetuju sa svojim lekarom. Proizvod ne smeju da koriste osobe preosetljive  na bilo koji sastojak proizvoda.

Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju. zaštićeno od svețlosti i vlage na temperature do 250C van domašaja dece

Neto količina: 60 kapsula (87 g)

Proizvođač: Alphacaps GmbH. Ostring 10. 32832 Augustdorf. Nemačka

Zemlja porekla: Nemačka

Uvoznik i nosilac dozvole za upis u bazu Ministarstva Zdravlja RS: Springwell d.o.o..

Radoja Dakića br. 15. I8000 Niš, Republika Srbija

Serijski broj i rok upotrebe označeni na ambalaži

Broj i datum upisa u bazu podataka Ministarstva zdravija R.S: 14791    Od: 07.08.2019.

Možda će vam se svideti …