-30% San Sebastian - Pasiflora

San Sebastian – Pasiflora

asiflora je biljka koju je prvi otkrio španski konkvistador u Peruu 1569 godine, i ima dugu istoriju primene u olakšavanju i ublažavanju mnogih tegoba, kao što su nesanica, anksioznost, epilepsija, visok krvni pritisak, problemi sa varanjem i mnoge druge.

San Sebastian PASSIFLORA Tincture pomaže u olakšavanju simptoma anksioznosti i nesanice. Umirujuće dejstvo koje poseduje, dolazi od prisustva flavonoida, a najviše od flavonoida zvanog krizin, koji je glavni sastojak pasiflore. On deluje tako što se vezuje za GABA benzodiazepin receptore u mozgu (GABA receptori su klasa receptora koji reaguju na GABA – gama aminobuternu kiselinu, glavni inhibitorni neurotransmiter centralnog nervnog sistema, i imaju ulogu u ostvarivanju kognitivnih funkcija), pojačava efekat gama aminobuterne kiseline, što dovodi do umirujućeg i blagotvornog dejstva na organizam, čime pomaže u uslovima uznemirenosti i nesanice.

Pasiflora je nežan, prirodan dodatak ishrani i najbolji prijatelj kvalitetnog sna. Njena balansirana lekovita snaga dolazi od alkaloida i bioflavonoida biljaka, jedinstvenih jedinjenja koja u pozitivnoj interakciji sa sopstvenim mehanizmima tela održavaju mentalno, fizičko zdravlje i ravnotežu.

 • Protiv nesanice
 • Ublažava anksioznost
 • Protiv depresije
 • Prirodan tretman protiv stresa
 • Prirodan tretman za smirivanje tahikardije
 • Poboljšava koncentraciju
 • Protiv simptoma menopauze
 • Protiv Parkinsonove bolesti
 • Smanjuje grčeve i bolove u stomaku

Pasiflora opušta grčeve i napetost mišića bez uticaja na disanje ili psihološke funkcije, na način na koji to većina sedativa čini, što ga čini moćnim a ipak lakim i prijatnim za upotrebu.

Predstavljamo vam najmoćnije zdravstvene prednosti Pasiflore:

Protiv nesanice

Najčešća medicinska upotreba pasiflore je kao pomoć ublažavanju nesanice, nemogućnosti zdravog i kontinuiranog sna. Konkretnije, poslednja istraživanja otkrivaju da mala doza pasiflore doprinosi kvalitetnom i mirnom snu kod odraslih osoba i to bez osećaja pospanosti tokom čitavog dana.

Smanjuje bolove

Zbog antispazmolitičkog i sedativnog delovanja, fizička bol takođe se umanjuje pasiflorom na više načina. Pasiflora je najbolji izbor za predmenstrualne grčeve ili za umirenje jake migrenske glavobolje. Takođe, može da ublaži i bolove u mišićima i grčeve, pa čak i jake zubobolje.

Pomaže kod stresa i anksioznosti

Nervoza, anksioznost, svakodnevni stres i pritisak uzrokovan modernim i brzim načinom života biće drastično smanjeni i ublaženi zahvaljujući redovnoj upotrebi pasiflore. Pored toga, pasiflora ne izaziva pospanost ili smanjen radni učinak narednog dana što je karakteristično za sedative.

Anti-depresiv i olakšanje kod menopauze

Savršen dvostruki izbor u periodu menopauze koji pored toga što olakšava ovaj period promena u telu žene, u ovoj  fazi dodatno deluje i kao antidepresiv koji otklanja „toplotne valunge“ i neprijatne periode tipične za vreme menopauze. Ispitanici u jednoj studiji uzimali su dodatak pasiflore svakoga dana u toku šest meseci. Značajni simptomi poboljšanja javili su se posle treće nedelje. Istraživači su otkrili da cvet pasiflore može da obezbedi prednost kod žena u menopauzi koje ne mogu ili odlučuju da ne koriste bilo kakve vidove hormonske zamene.

Zahvaljujući ovakvom dejstvu pasiflora pomaže u olakšavanju anksioznosti, nesanice, osećaja panike, razdražljivosti, a delotvorna je i u ublažavanju spazama mišića.  U poređenju sa konvencionalnim lekovima za tretiranje ovih tegoba, koji često imaju neželjene efekte i stvaraju zavisnost, kao što su dijazepam i oksazepam, istraživanja pokazuju da je ekstrakt pasiflore podjednako efikasan, ali bez pomenutih štetnih efekata*.

San Sebastian PASSIFLORA Tincture pomaže u olakšavanju simptoma anksioznosti i nesanice. Umirujuće dejstvo koje poseduje, dolazi od prisustva flavonoida, a najviše od flavonoida zvanog krizin, koji je glavni sastojak pasiflore. On deluje tako što se vezuje za GABA benzodiazepin receptore u mozgu (GABA receptori su klasa receptora koji reaguju na GABA – gama aminobuternu kiselinu, glavni inhibitorni neurotransmiter centralnog nervnog sistema, i imaju ulogu u ostvarivanju kognitivnih funkcija), pojačava efekat gama aminobuterne kiseline, što dovodi do umirujućeg i blagotvornog dejstva na organizam, čime pomaže u uslovima uznemirenosti i nesanice.

* Nisu zabeležena ozbiljna neželjena dejstva usled korišćenja ekstrakta pasiflore, ali se treba pridržavati preporučenog dnevnog unosa, jer prekoračenje preporučenih doza može da dovede do pospanosti, konfuzije, vrtoglavice i ubrzanog rada srca.

** Trudnice i dojilje – Nije bezbedan za upotrebu kod trudnica, jer sadrži materije koje mogu da podstaknu kontrakcije materice. Nije poznato da li ima neželjenih dejstava kod dojilja.

San Sebastian - Pasiflora 50 ml

Pasiflora je biljka koju je prvi otkrio španski konkvistador u Peruu 1569 godine, i ima dugu istoriju primene u olakšavanju i ublažavanju mnogih tegoba, kao što su nesanica, anksioznost, epilepsija, visok krvni pritisak, problemi sa varanjem i mnoge druge.

 • 800 din.
 • 560 din.

Telefon za narudžbenice: (018) 576-120

Isporuka je besplatna za porudzbine preko 1000 din.

Dr.Viton Vitamin C - Serum NOVO
Dr.Viton VITAMIN C -  SERUM za lepu i negovanu kožu Saznajte više 1. Visoka konc..
1,800 din.

Lekovit koren za 1000 bolesti! Turmeric Curcumin  su kapsule koje sadrže koncentro..
900 din.

Magnezan B6 je dodatni izvor magnezijuma i vitamina B6. Magnezan B6 se preporučuje: ko..
350 din.

San Sebastian - Himalajska kristalna so -20%
San Sebastian - Himalajska So Najzdravija i najčistija so u svetu Himalajska so je stvorena pr..
250 din. 200 din.

Dr. Viton - Omega 3 Dr. Viton Omega-3 kapsule sadrže polinezasićene Omega 3&n..
660 din.